Ova vrsta ribe najzdravija je za srce, za krvne sudove, ali i za vitku liniju, tvrde stručnjaci

Nedavna istraživanja ukazuju na potencijalne prednosti mesa koji imaju visoke količine manoće, ali naravno, one zdravije.

Međutim, nutricionistkinja Meri Sabat otkrila je da i masne ribe poput lososa, sardina i skuše mogu pomoći vašem kardiovaskularnom sistemu i u borbi da zadržite vitak struk.

Masna riba, poznata po visokom sadržaju omega-3 masnih kiselina, pomaže kod smanjenja upale, poboljšanja funkcije krvnih sudova i snižavanju nivoa triglicerida.

„Ove ribe su bogate omega-3 masnim kiselinama, posebno EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Omega-3 su poznate po svojim antiinflamatornim svojstvima i mogu da smanje rizik od hroničnih bolesti poput srčanih. To je povezano sa smanjenim krvnim pritiskom, nižim nivoima triglicerida i poboljšanom funkcijom endotela“, kaže Sabat za kraj.

(Espreso/Najžena)

Related Posts

Da li je zdravije prženje na masti ili ulju? Dilema konačno razrešena, evo šta savetuju stručnjaci

Postoje prednosti i nedostaci oba načina pripreme Prženje svakako ne spada među najzdravije načine pripreme hrane, ali istina je da su mnogi ljudi ljubitelji đakonija pripremljenih upravo na taj način….

Read more

Ovo je doručak najdugovečnijih Srba: Šta su ujutro jeli patrijarh Pavle, Vladeta Jerotić i Nikola Tesla

Zanimljiv osvrt u prehrambene navike poznatih Srba. Doručak je najvažniji obrok i njemu se treba posvetiti maksimalno, to je često bilo i jedino što su najdugovečniji Srbi jeli tokom dana….

Read more

Šta je ATRITIS i kako se liječiti na prirodan način

Da biste ga liječili ne morate koristiti medicinske lijekove, koji mogu imati ozbiljne nuspojave… Artritis je upalna bolest koja najčešće zahvaća zglobove. Postoji preko sto vrsta artritisa, koje mogu utjecati…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *