Ovo je najjača zaštita od virusa: Napravite domaći sok od namirnice koju su svi zaboravili

Prirodan i zdrav sok za celu porodicu

Crna rotkva, arapka ili crna arapka pripada porodici krstašica. Vekovima se koristi kao hrana, ali je i jedna od najefikasnijih prirodnih lekova. Poznata je u svim kulturama, starom Rimu, Egiptu, Kini i Japanu. Crna rotkva je veličine repe, sa crnom kožom i belim unutrašnjim delom. Posebno je bitna u značajna u zimskom periodu, kada je organizmu potrebna jaka odbrana od virusa i infekcija.

Što se tiče ukusa kora od crne rotkve ima mnogo jači ukus nego bela unutrašnjost crne rotkve. Dokazi sugerišu da ljute namirnice kao što je crna rotkva,mogu sprečiti i izlečiti prehladu stimulisanjem sluznice i čišćenjem zagušenja.
Ipak, ljuti ukus crnih rotkvi nije jedino svojstvo koje sprečava prehladu i grip, nego bi u tome mogao pomoći i vitamin C jer ojačava imunološki sistem.

Kako da napravite lekoviti sok od crne rotkve?

Oljuštite i operite crnu rotkvu, pa je isecite na kriške. Ubacite kriške u posudu sa vodom i ostavite da odstoji oko dva sata u vodi, a zatim ubacite kriške u blender sa vodom i mutite dok ne dobijete kašastu smesu. Postoji i drugi način – izrendajte rotkvu, pa ostavite da odstoji malo u frižideru, a zatim je uz pomoć cediljke i gaze procedite od pulpe da dobijete bistar sok.

Za drugi metod biće vam potrebno više od jedne rotkve.

Ukoliko u sok od crne rotkve dodate malo meda, dobićete sjajan lek protiv kašlja koji se odavno koristi u narodnoj medicini. Operite rotkvu, pa joj odsecite vrh i izbušite rupu u centru. U rupu koju ste probušili sipajte med, ali ne do vrha. Rotkva će „pustiti vodu“, pa morate ostaviti prostor u kome će se stvoriti sjedinjeni sok od meda i rotkve. Ostavite da odstoji 12 sati, a onda konzumirajte zdravu mešavinu.

Related Posts

Ova tri napitka rešiće vas glavobolje za tren oka, ne morate da pijete tablete!

Boli vas glava? Ne morate da pijete tabletu! Razmislite o potpuno prirodnim metodama koje vam neće naškoditi i pomoći će vam da se rešite problema koji vas muči. Što da…

Read more

Ova namirnica čini čuda u sprečavanju gomilanja masti u jetri: Jedite je svaki dan

Taloženje masti u jetri veliki je problem danas Taloženje masnoća u jetri čest je problem sadašnjice i od njega mnogi pate ali samo sa jednom namirnicom ovaj problem može dosta…

Read more

Pominje se u hilandarskim spisima iz 16. veka: Slavna ruska travarka tvrdi da je ovo najlekovitija biljka na svetu

Pirevina (pirovina, pirika, obična pirika, pir, pseća pšenica) je poznata kao veoma rasprostranjen korov koji najčešće raste na njivama i voćnjacima pored kultivisanih biljaka. Međutim, vresak Elymus repens može se…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *