GOTOVE ZA SAMO 10 MINUTA….ČOKOLADNE OBLANDE PO BAKINOM RECEPTU

Ovaj recept je savršen za pripremu ukusnih kolača koji će oduševiti vaše goste. Kombinacija mlijeka, šećera, margarina, keksa, oraha i čokolade stvara bogatu i kremastu smjesu koja savršeno pristaje uz oblatne.

POTREBNI SASTOJCI:

30 kašika mleka
400 g šećera
1 štapić margarina
150 g mljevenog keksa
150 g seckanih oraha
100 g čokolade

NAČIN PRIPREmE:
Zagrijavanje mlijeka:
U većoj šerpi zagrijte mlijeko na srednjoj vatri. Dodajte šećer i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ovaj korak je ključan za postizanje glatke teksture.
Dodavanje margarina:
Kada se šećer otopi, dodajte margarin i nastavite miješati dok se margarin potpuno ne sjedini sa mlijekom. Mješavina treba biti homogena i bez grudvica.
Dodavanje keksa i oraha:
U toplo mlijeko s margarinom dodajte mljeveni keks i seckane orahe. Dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili. Ova smjesa će postati gusta i kremasta.
Dodavanje čokolade:
Na kraju, dodajte otopljenu čokoladu u smjesu. Možete je otopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pazeći da ne pregori. Miješajte dok se čokolada potpuno ne sjedini sa ostalim sastojcima.
Raspoređivanje smjese:
Dobijenu smesu ravnomjerno rasporedite na svaku oblatnu. Pazite da smjesa bude ravnomjerno nanesena kako bi se postigao ujednačen ukus i tekstura svakog komada kolača.
Hlađenje:
Nakon što ste rasporedili smjesu na oblatne, ostavite kolače da se hlade na sobnoj temperaturi. Kada se potpuno ohlade, možete ih staviti u frižider da se stegnu.

Savjeti za bolji rezultat:

Izbor keksa i oraha: Kvalitet sastojaka igra veliku ulogu u konačnom ukusu. Preporučujemo upotrebu svježih oraha i keksa dobrog kvaliteta.
Varijacije: Za dodatnu aromu, možete dodati malo vanilin šećera ili ekstrakta vanilije u smjesu. Također, umjesto čokolade, možete koristiti kakao prah ako želite intenzivniji čokoladni okus.
Dekoracija: Nakon što se kolači stegnu, možete ih preliti otopljenom čokoladom ili posuti mljevenim orasima za dodatni vizualni i ukusni efekt.
POSLUŽIVANJE:

Nakon što se kolači potpuno ohlade i stegnu, narežite ih na željene oblike i poslužite. Ovi kolači su idealni za sve prilike, bilo da je riječ o porodičnim okupljanjima, rođendanima ili jednostavnim uživanjima uz kafu. Bogati okus čokolade i oraha u kombinaciji sa hrskavim oblatnama sigurno će oduševiti svakog ko ih proba.

Related Posts

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU…RECEPT KOJI JE POKUPILA MOJA PRIJATELJICA IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA

Kad pomisliš krempita odmah pomisliš na poslastičarnicu… Moja koleginica radi u poslastičarnici i dobila recept. Niko se sa njom ne može porediti… POTREBNI SASTOJCI: krema 6 jaja 1 vanilin šećer…

Read more

Ako imate 1 jaje, jogurt i brašno, napravite MINI PALAČINKE ZA 5 MINUTA…Mekane kao duša

Idealne za brzi međuobrok ili doručak, ove mini palačinke napravljene su od osnovnih sastojaka kao što su brašno, jogurt i jaja. Mekani i pahuljasti, mogu se pripremiti za samo 5…

Read more

BAKLAVA ROLNICE, TOPE SE U USTIMA, niko im ne može odoleti

Ima dosta recepata, dosta sam ih i probala a na kraju mi se ovaj način najbolje svideo i sada uvek spremam ovako SASTOJCI: Potrebni sastojci: 500 g tijesta za baklavu….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *