Super napitak efikasno čisti jetru i bubrege, snižava holesterol i poboljšava imunitet, samo izmiksajte ove 3 namirnice

Jedan super ukusan i pre svega zdrav napitak.

Napitak se sastoji od voća i povrća bogatog flavonoidima i antioksidansima koji će pomoći vašem imunitetu da dobro reaguje na napade štetnih mikroorganizama.

Jabuke su od davnina poznate kao lek i izreka da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje nije bez osnova. Stručnjaci su analizirali hemijski sastav ove voćke i utvrdili da su njene fitohemikalije sredstvo protiv najmanje tri vrste karcinoma – pluća, debelog creva i jetre.

Bogate su vitaminima A i C, vitaminima B grupe i riboflavinom i imaju visok udeo dve fitohemijske supstance: pektina, koji olakšava peristaltiku creva i smanjuje apsorpciju šećera, ali i bora, koji čuva zdravlje kostiju i nervnog sistema.

Zahvaljujući svom sastavu jabuka ima detoksikaciono, antiseptično i protivupalno dejstvo, snižava holesterol u krvi i stimuliše rad jetre. Šargarepa ima antioksidativno, antibakterijsko i protiv tumorsko delovanje, štiti arterije i deluje kao ekspektorans pa olakšava izlučivanje sekreta iz pluća.

Antioksidativno delovanje šargarepe potiče od karotenoida, koji smanjuju rizik za razvoj tumora, štite od bolesti srca i vaskularnog sistema, a uz to podstiču mentalne funkcije. Važan sastojak ovog napitka je i cvekla, koja ima antibakterijsko, antioksidativno i laksativno delovanje. Obiluje vitaminom A i betainom – enzimom koji hrani i jača jetru i žuč. Uz to, cvekla je odličan izvor kalijuma i deluje kao čistač jetre, bubrega i žuči.

Sastojci (za jednu čašu)

– 2 cele cvekle
– 2 šargarepe
– 2 jabuke

Priprema
U blender stavite kuvanu cveklu, sveže šargarepe i jabuke, i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Možete dodati malo vode, biljnog mleka ili kockice leda ukoliko je pretoplo.

Related Posts

Nikada nećete imati BOLESNE BUBREGE i GIHT ako pijete ovaj ČAJ!

Naše tijelo je kompliciran sustav, a bubrezi u organizmu imaju vrlo veliku i važnu ulogu. Među najvažnijim su organima u tijelu te dnevno obrađuju oko litru krvi. Njihova velika uloga…

Read more

Kada i kako saditi ozimi bijeli luk za dobru žetvu: OVO su povoljni dani za sadnju!

U ovom članku, zahvaljujući portalu ulyublena, saznat ćete kada je najbolje vrijeme za sadnju zimskog bijelog luka za bogatu žetvu. Zima nije baš povoljno vrijeme, ali tada dobro uspijeva zimska…

Read more

Pije se pred spavanje, a mnogi se kunu u njega: Ovaj čaj vas uspavljuje i briše nervozu

Kada ste napeti, pod stresom ili nervozni, probajte da se nakon napornog dana opustite uz šolju zdravog i prirodnog napitka. Reč je o čaju od matičnjaka! Istraživanja pokazuju da matičnjak…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *