Najbolji čistač jetre: Napitak koji kao rukom skida masne naslage, čisti jetru i olakšava simptome dijabetesa

U borbi protiv masnog tkiva tradicionalno se koriste grejpfrut i sirće. Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpu i citrusnom voću, podstiče jetru na razgradnju masti i istovremeno povećava osetljivost na insulin, objavio je tim naučnika iz Jerusalima i SAD-a.

U istraživanju objavljenom 2010. godine u časopisu Plos One otkriveno je da naringenin podsticanjem jetre na razgradnju masnih kiselina zapravo stvara uslove u organizmu sličnim postu. Naime, čini se da taj antioksidans imitira delovanje lekova koji se koriste u svrhu snižavanja masnoća i šećera u krvi nudeći prednosti oba leka.

Rezultati ove studije ukazuju da grejp opravdano nosi titulu čistača jetre zahvaljujući naringeninu, ‘krivcu’ za gorki ukus za koji su i ranija istraživanja potvrdila da ima sposobnost da snizi holesterol i olakša simptome dijabetesa.

Sastojci za 1 napitak:

2 kašike jabukovog sirćeta,
1 crveni grejp
1 narandža
1/4 kašičice cimeta

Related Posts

Čuveni ruski psiholog otkrio šta posjeduje čovjek koji ima dobru dušu: PREPOZNAĆETE IH PO 1 STVARI KOJA SE LAKO VIDI

Recept čuvenog psihologa – evo kako da prepoznate dobre ljude od zlih osoba Mihail Litvak, poznati ruski psiholog i psihoterapeut, postao je značajna figura u svetu psihoterapije i samorazvoja. Njegova…

Read more

Očistite creva od bakterija i toksina: Pijte ovaj napitak svako jutro na prazan želudac, a prepolovićete i kilograme

‘Čišćenje’ debelog je creva dobar je način regulisanja probave i čišćenja tela od toksina. Voda je dobar način za regulisanje probave i osiguravanje dobrog funkcionisanja celog tela. Najbolje bi bilo…

Read more

Doktor je pokazao jednostavnu vježbu koja će vratne pršljenove vratiti na svoje mjesto: UKLONIT ĆE I BOL I UMOR!

Rad u kancelariji, valjanje ispred televizora, stalno surfanje telefonom internetom i društvenim mrežama, nedostatak fizičke aktivnosti i nezdrava ishrana uzroci su raznih bolesti. Najčešći i najneugodniji od njih je osteohondroza….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *