Ko popije ovo PIĆE ne zna šta je slabo pamćenje, nesanica i loše raspoloženje, rekla mi je baka: Zamijenite KAFU za ovo staro čudo

Tijekom zimskih praznika našeg djetinjstva, pri ulasku u kuhinju stalno smo nailazili na stariju gospodu koja je sjedila za stolom, obuvena u udobne papuče, i uživala u komadićima božićnog kolača umočenog u aromatični vrh.

Sjećanje i aroma koju vrijeme neće izgubiti iz naše svijesti.

Prije skoro četrdeset godina moja baka mi je prvi put pripremila ovaj napitak.

Živo se sjećam oštrog okusa i mirisa koji su probudili sjećanja na bogatu zemlju pronađenu u vrtu moje bake.

Izražavam joj svoju zahvalnost što me je upoznala s ovim izvrsnim napitkom.

Nekad smatran nepoželjnim, sada mi je postalo jasno da je to, zapravo, pravo blago za našu dobrobit.

Izuzetno koristan i neuobičajen.

Raspravljamo o slavnoj Melti iz prošlosti.

Melta je mješavina kave koja se sastoji od korijena cikorije, šećerne repe, zdrobljenog ječma i raži.

Korijen cikorije posebno je neuobičajen u ovoj mješavini, jer se rijetko nalazi u tipičnoj hrani koju konzumiramo; bez obzira na to, služi kao izvanredna blagodat ljudskom tijelu.

Potrebni sastojci:
Jedna litra vode na točki vrenja.

Četiri jednake žlice Melta mješavine kave.

Kako se priprema ova smjesa?

Ulijte smjesu, ostavite da odstoji, procijedite i konzumirajte – bilo toplu ili ohlađenu.

Ne ustručavajte se isprobati; malo je vjerojatno da ćete požaliti zbog svoje odluke.

 

BONUS:

Umutiti bananu sa keksima! Bićete zapanjeni! Ukusni desert za 5 minuta bez pečenja

Tko može odoljeti privlačnosti brzih i jednostavnih rješenja slastica? Osobito kada uključuje divno sljubljivanje kolačića i banana.

Ovaj će vas članak voditi kroz jednostavan, ali rajski recept za desert koji će zasigurno uzbuditi vaše nepce i natjerati vas da čeznete za njim na sekunde. Pripremite se za nevjerojatnu poslasticu u samo pet minuta!

Sastojci
Dvije banane, 120 grama keksa, 35 grama putera, 75 grama šlaga, 200 grama koncentrata mlijeka i 35 grama sitnog šećera, zajedno s listićima čokolade.

KAKO PRIPREMITI BRZI KOLAČ SA BANANAMA I KEKSOM?

Evo korak-po-korak vodiča za izradu ovog divnog deserta:

Drobljenje kolačića uključuje uzimanje šake omiljenih kolačića i njihovo stavljanje u plastičnu vrećicu. Valjkom za tijesto ih izlomite u sitne mrvice. Ovaj postupak doprinosi ugodnoj hrskavosti našeg deserta.

Priprema temelja uključuje miješanje zdrobljenih keksa s zgnječenim bananama u posudi za miješanje pomoću gnječilice za krumpir. Nakon što ste dobro izmiješali, dobivenu smjesu premjestite u okrugli kalup za torte kako biste oblikovali podlogu.

Za pripremu kremastog nadjeva, počnite tako što ćete zajedno otopiti maslac i šećer u loncu. Nakon što se otopi, dodajte mliječni koncentrat i dobro izmiješajte. Ostavite ovu smjesu kuhati otprilike 5 minuta uz stalno miješanje. Ova bogata i kremasta mješavina poslužit će kao nadjev za naš desert.

Za sastavljanje slastice, kremastu smjesu prelijte preko pripremljene podloge od keksa i banana u kalupu za tortu. Za dodatni okus stavite kriške banane na vrh.

U drugoj posudi umutiti vrhnje sa žličicom šećera u prahu dok ne postane čvrsta pjena. Nakon što je slastica složena, preko nje rasporedite ovaj kremasti užitak. Za privlačan završni detalj, velikodušno pospite listiće čokolade po vrhu.

Posluživanje:
Nakon što je sklopljen, desert stavite u hladnjak na nekoliko minuta da se stegne. Za najugodniji doživljaj okusa poslužite ga ohlađenog. Slobodno budite inventivni s dodacima, kao što je dodatno voće ili mrvica karamel umaka.

Related Posts

SIN MI JE POSLAO PORUKU DA SE ŽENI Počela sam plakati od sreće, a KAD MI JE POSLAO NJENU SLIKU ŠOKIRALA SAM SE – NEMA ŠANSE DA DOZVOLIM DA SE OŽENI

SIN MI JE POSLAO PORUKU DA SE ŽENI: Počela sam plakati od sreće, a KAD MI JE POSLAO NJENU SLIKU ŠOKIRALA SAM SE – NEMA ŠANSE DA DOZVOLIM DA SE…

Read more

POUČNA PRIČA: Rušenje doma ne dolazi izdaleka

Rušenje doma ne dolazi izdaleka. Mladić je upitao drugog mladića: “Gdje radiš?” Rekao mu je: ‘U toj i toj firmi.’ Koliko ti gazda daje mjesečno? Rekao je: ‘500.’ On mu…

Read more

Jabukovo sirće munjevito ubrzava varenje i spriječava nadutost, a svi ga pogrešno pijemo: Dr. Perišić otkrio najbolji način

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić poznat je po svojim vrlo praktičnim savetima, a smatra da je hrana jedan od najbitniji faktora za dobro zdravlje. Naime, istakao je da su jabuke…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *