NAJBOLJA KEKS TORTA (topi se u ustima, a gotova je za TREN OKA)

Specijalitet moje majke, poznati recept u našem domaćinstvu, je kolač koji zauzima posebno mjesto u našim srcima. Često ju je pripremala za svog oca, a brzo je stekla popularnost među našim ukućanima.

Kako biste ponovili ovo divno uživanje, trebat će vam samo sljedeće komponente:

Za pripremu ove slatke slastice potrebno je:

250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
3 jaja,
200 g čokolade za kuhanje,
200 g oraha,
malo ruma i
600 g keksa.

KAKO SE PRIPREMA?

Za glatkiji proces miješanja, ostavite margarin da omekša tako da ga izvadite iz hladnjaka. Ključno je izbjegavati topljenje u loncu ili bilo kojom sličnom metodom. Osobno ga radije izvadim par sati prije početka procesa izrade kolača. Započnite topljenjem čokolade na pari.

 

Za pripremu recepta, počnite stavljanjem margarina u zdjelu i temeljito ga sjedinite. Zatim umiješajte šećer u prahu, osiguravajući temeljitu smjesu. Postupno dodajte jaja, pazeći da uklonite grudice i postignete glatku konzistenciju.

Zatim dodati otopljenu čokoladu i na kraju orahe. Nakon što je sve dobro izmiješano, vrijeme je za dodavanje arome ruma. Obično dodam malo više od pola žlice ili punu žlicu ovisno o tome koliko želim da okus ruma bude izražen.

Preporučujem da počnete s malom količinom, a zatim prilagodite okus prema potrebi. Za lakše filovanje torte smjesu stavite nakratko u hladnjak na 5-10 minuta da se malo stegne. Ovaj korak je ključan jer će mekani nadjev utjecati na izgled torte.

Zagrijte mlijeko na nisku temperaturu i kratko namočite kolačiće, pazeći da zadrže željenu teksturu kada ih umetnete u kolač. Počnite slagati red kolačića, zatim sloj nadjeva i ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev. Nakon toga kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se stegne prije posluživanja.

 

BONUS:

JEDNOSTAVAN I UKUSAN: Napravite odreske od tikvica za koje će vam svi tražiti recept…

 

Jeste li u potrazi za nekompliciranim, ali slatkim receptom za dodavanje malo uzbuđenja vašoj rutini večere? Ne tražite dalje! Naš večernji recept s tikvicama idealan je odgovor za ukusan i zadovoljavajući obrok koji je istovremeno jednostavan za pripremu i koji pršti od okusa.

Bilo da pripremate obrok za vlastiti užitak ili ste domaćin okupljanja, ove će bundeve zajamčeno ostaviti trajan dojam. Pođite s nama dok istražujemo zamršenost ovog ukusnog recepta i otkrivamo tajne izrade kulinarskog remek-djela u udobnosti vlastite kuhinje.

 

Potrebni su sljedeći sastojci:

Da biste pripremili tikvicu srednje veličine, počnite tako da je temeljito operete i uklonite oba kraja. Zatim ga narežite na tanke trakice po dužini ili na okrugle oblike, ovisno o osobnoj želji.

Za mrkvu srednje veličine jednostavno je ogulite i naribajte pomoću ribeža ili kuhače za hranu.

Za pripremu krumpira srednje veličine možete ga oguliti, a zatim naribati pomoću ribeža ili kuhače.

Za pripremu jaja, počnite tako da ih razbijete u zdjelu za miješanje. Snažno umutite jaja dok se potpuno ne sjedine. Sada je vrijeme da u smjesu ubacite zobene pahuljice. Dodajte četiri žlice zobenih pahuljica u istu zdjelu za miješanje u kojoj su tučena jaja.

Kako biste postigli dobro uravnotežen okus, dodajte sol u smjesu od tikvica prema svojim preferencijama ukusa, osiguravajući učinkovitu harmoniju okusa.

Za dašak topline i začina, dodajte crni papar u smjesu od tikvica.

Pojačajte okus mješavine tikvica dodavanjem malo talijanskog bilja, koje će joj dati predivan nalet aromatičnog okusa.

Za smjesu od tikvica sitno nasjeckajte jedan režanj češnjaka i umiješajte ga.

Uzmite svježi peršin i sitno ga nasjeckajte pa ga umiješajte u smjesu od tikvica.

Za glatku i ukusnu teksturu, sitno naribajte 100 g sira i umiješajte ga u smjesu od tikvica.

Kako biste stvorili čvršću teksturu i osigurali da se sastojci povežu, u smjesu od tikvica pospite dvije žlice brašna.

Da biste zagrijali maslinovo ulje, stavite ga u veliku tavu i kuhajte na srednjoj vatri.
Da biste započeli proces pripreme, prikupite velikodušnu zdjelu za miješanje koja će vam omogućiti učinkovito kombiniranje naribanih tikvica, mrkve i krumpira, što će rezultirati živahnom i hranjivom podlogom za vašu kulinarsku kreaciju.

U činiju umiješajte razmućena jaja, zobene pahuljice, sol, svježe mljeveni crni biber, italijansko začinsko bilje, mljeveni bijeli luk, seckani peršun, rendani sir i malo brašna, pazeći da svaki sastojak doprinese divnoj mešavini ukusa i tekstura.

Sve komponente pažljivo kombinujte dok se harmonično ne isprepletu, osiguravajući kohezivnu mješavinu koja obećava simfoniju ukusa sa svakim zalogajem.
Zagrijte veliku žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri, spremni da prigrlite cvrčanje i miris vaše kreacije od tikvica.

Nežno ubacite mešavinu tikvica u tiganj, koristeći ih spretnim rukama da ih oblikujte u ukusne pljeskavice, lagano poravnavajući svaku pomoću lopatice kako biste podstakli ravnomerno kuvanje.

Ostavite pljeskavice od tikvica da plešu u tiganju otprilike 3-4 minute sa svake strane, nagovarajući ih da postignu sočnu zlatno smeđu nijansu, što ukazuje na njihovu hrskavu vanjštinu i nježnu unutrašnjost.

Kada vaša kulinarska remek-djela dostignu kulinarsko savršenstvo, nježno ih prenesite na tanjir za čekanje ukrašen upijajućim papirnim ubrusima, dopuštajući im da uživaju u svjetlu reflektora dok se višak ulja oprašta.

Priprema sosa:
Pripremite pièce de résistance svog kulinarskog ansambla miješanjem grčkog jogurta, kečapa, mljevenog bijelog luka i svježe nasjeckanog kopra u maloj posudici, dajući mješavinu primamljivih okusa.

Precizno miješajte sastojke dok se ne isprepletu u skladnu amalgamaciju, spremni da igraju ulogu ukusnog umaka za potapanje, podižući svaku pljeskavicu od tikvica na nove visine kulinarskog užitka.

Related Posts

SALVETA RODILA DIJETE U 52. GODINI, PARTNER JE OSTAVIO, OSTALA JE SAMA: Evo ko je ON, dosta je MLAĐI OD NJE

Ljiljana Jakšić, koju šira publika zna kao Salvetu zbog njene uloge u “Kursadžijama”, jedno je od omiljenih lica na domaćoj javnoj sceni. Poznata po širokom osmijehu i velikoj snazi, Ljiljani…

Read more

SAVJET BABA VANGE K0JI D0N0SI 0GROMAN N0VAC I SREĆU: Svi kažu da djeluje, a EV0 šta treba da uradite

Trajna ostavština Babe Vange, slavne vidjelice poznate po svojoj mudrosti, obuhvaća bezgranični rezervoar neprocjenjivih uvida koji nastavljaju paliti inspiraciju u nebrojenim pojedincima u sadašnjoj eri. S odlučnom vjerom u transformativnu…

Read more

“Moj otac mi svaki mjesec uzima po 150€…”

moj otac uzima 150 € za stanarinu svaki mjesec otkako sam se zaposlio. I to mi je bilo stvarno glupo jer on ima dovoljno novaca da me može uzdržavati, a…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *