NESKVIK TORTA SA KEKSOM: Toliko kremasta da se topi u ustima, a pravi se super lako

Dolje je predstavljen recept za najblaži kremasti kolač koji ćete vjerojatno sresti.
Trebate li tortu za slavlje ili poseban događaj, nudimo izvrsnu opciju. Kremasta nesvik torta s biskvitom savršeno je prikladna za svaku priliku.

Nevjerojatno je jednostavan za pripremu, zahtijeva minimalno vremena, a užitak nikada nije bio izvrsniji i dražesniji.

POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:

Potrebni sastojci: 200 grama petit beurre keksa, 150 grama Nesquika i 150 mililitara mlijeka. Za nadjev: 1,5 litara mlijeka, 2 jaja, 200 grama šećera, 120 grama praška za puding sa ukusom vanilije, 100 grama putera, 200 grama slatkog vrhnja i 50 grama Nesquika.

Dodatno je potrebno 100 mililitara mlijeka ili vode za glazuru koja se sastoji od 150 grama crne čokolade i 20 mililitara ulja.

 

KAKO SE PRIPREMA NESKVIK TORTA?

Nesquik otopiti u 150 ml mlijeka i uroniti biskvit. Četvrtastu tepsiju obložiti prozirnom folijom, pa na dno redati kekse. U loncu pomiješajte prašak za puding, jaja, šećer i mlijeko.

Miješajte pjenjačom i zagrijavajte smjesu dok se ne počne zgušnjavati. Kad se zgusne, maknite s vatre, umiješajte maslac i miješajte dok ne postane glatko. Zatim dodajte šlag i dobro miješajte mikserom dok se ne sjedini.

Smjesu podijelite na dva dijela, au jedan dodajte otopljeni Nesquik. Polovicu bijele smjese rasporedite po biskvitu i poravnajte. Stavite još jedan sloj keksa, a zatim nadjev s Nesquikom.

Odozgo stavite završni sloj biskvita i preostalu bijelu smjesu. Hladiti jedan sat. Nakon toga otopiti čokoladu za glazuru i premazati tortu. Vratite u hladnjak na dodatnih pola sata.

 

 

BONUS:

SVEKRVIN PEKMEZ OD ŠLJIVA…Recept za svaku pohvalu…

Sastojci
Imamo neto 4 kg šljiva, nakon guljenja.

Za ovaj recept trebat će vam 1/2 žličice cimeta, 1/2 žličice mljevenog klinčića i otprilike 2-3 žlice ruma ili rum šećera.

Priprema

U duboki veliki lonac zapremine oko 5-6 litara stavite oprane, osušene i očišćene šljive. Uključite ringlu za početak kuhanja. U početku smjesu povremeno promiješajte dok ne postigne željenu gustoću.

Nakon prvih deset minuta, pojačajte učestalost miješanja dok smjesa ne zavrije. Smanjite vatru i uporno miješajte dok uvarak krčka dok ne postigne željenu gustoću (kuhajte još sat vremena od trenutka vrenja). Ako želite, dodajte začine i rum tijekom završne faze kuhanja.

Za pravilno pohranjivanje staklenki, provjerite jesu li oprane i osušene prije pričvršćivanja metalnih poklopaca na navoje. Važno je napomenuti da je zagrijavanje staklenki nepotrebno. Žlicom pažljivo napunite svaku staklenku pekmezom, pazeći da dođete do vrha.

Nakon što ih napunite, čvrsto zavrnite poklopce i stavite staklenke na pladanj. Sljedeći korak je napunjene staklenke staviti u pećnicu zagrijanu na 100°C. Ostavite staklenke da ostanu u pećnici otprilike jedan sat, dopuštajući džemu da se pasterizira. Nakon tog vremena isključite pećnicu i odolite želji da izvadite staklenke dok se potpuno ne ohlade, što obično traje desetak sati.

Vrijedno je spomenuti da će se ovim postupkom dobiti pet staklenki džema od kojih svaka sadrži 580 ml.

Kako biste osigurali dugotrajnost vašeg pekmeza, važno ga je čuvati na hladnom i suhom mjestu daleko od svjetlosti. Osobno više volim koristiti kartonske kutije s odjeljcima, posebno prenamijenjene limenke za boce od litre koje mogu primiti do 24 staklenke u 12 odvojenih odjeljaka.

Ovaj način skladištenja omogućuje da džem ostane sačuvan nekoliko godina bez ikakvih znakova kvarenja. Iako u mom slučaju džem rijetko potraje do sljedeće sezone jer se dosta brzo potroši. Međutim, u jednom sam slučaju nenamjerno zanemario nekoliko staklenki, i na moje iznenađenje, nakon dvije godine imale su jednako svjež okus kao da su svježe napravljene.

Važno je napomenuti da tijekom procesa kuhanja džem ima tendenciju prskanja, posebno kada se koristi visoka temperatura, stoga je ključno poduzeti mjere opreza kako biste zaštitili ruke.

Related Posts

Super kolač za 10 minuta: Umutite sastojke, fil sipajte preko piškota i UŽIVAJTE

Pripremite ukusnu tortu za samo 10 minuta kombinovanjem i mešanjem sastojaka. Kada je testo gotovo, prelijte tortu filom i uživajte u divnom rezultatu. Umutiti sastojke, preliti fil preko torte i…

Read more

Nestaju za 1 minut! Moja žena traži da ih kuva 3 puta nedeljno! Jednostavno i ukusno

Prepustite se divnom užitku kremšnita od limuna sa slatkim nadjevom od mascarponea, izvrsna poslastica prikladna za svaki događaj. Nježni i eterični, ovi oblaci prožeti su pikantnom, pikantnom esencijom limunove korice…

Read more

OVAKO TURCI PRAVE SUTLIJAŠ: Zaboravite na SRPSKI način, ovo će vas IZUTI iz cipela

Ovaj recept za sutlijaš na turski način će vas oduvati. Jednostavno se pravi, a većinu sastojaka imate u kući. Definitivno se razlikuje od klasičnih recepata za sutlijaš, ali definitivno vredi…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *