Najbolji prirodni način za trajno rastjerivanje smrdibuba: ČIM OVO OSJETE, MOMENTALNO BJEŽE

Jedna značajna prednost za njih je tekući problem globalnog zatopljenja koji utječe na zemlju, zajedno sa stvarnošću da nismo iskusili pravu i pravednu zimu nekoliko godina. Jesu li smrdibube doista postale cjelogodišnji stanovnici, a ne samo sezonski posjetitelji našeg područja?

Smrdibube su vrlo osjetljive na niske temperature, što ih tjera da se pripreme za zimski san kako se približava zima. To je razlog zašto traže utočište u toplim okruženjima kao što su kuće i stanovi.

Nažalost, ne postoje učinkoviti repelenti za njihovu kontrolu. Najbolji način zaštite uključuje korištenje mreža na prozorima i njihovo držanje zatvorenima; međutim, čak ih ni ove mjere ne moraju uvijek spriječiti da napadnu životne prostore poput kuća i stanova.

Često se susreće vrsta Nezara viridula, koju karakterizira jarka zelena boja i oblikom podsjeća na smrdibubu. Značajna osobina ove obitelji je njihova sposobnost da proizvode hlapljive kemikalije u svojim mirisnim žlijezdama. Ovi neugodni mirisi služe kao alarmni i obrambeni signali protiv grabežljivaca, a smrdibube ih obično emitiraju kada uoče prijetnju.

Organska rješenja za odvraćanje smrdibuba.

Ulje paprene metvice.

Većina pojedinaca smatra da je miris mente ugodan, no smrdibube su vrlo neukusne. Ako radije nemate biljku, alternativa je eterično ulje paprene metvice; ovo se može pomiješati s vodom kako bi se stvorio sprej.

Nanesite smjesu na sve potencijalne ulazne točke za smrdibube u vašem domu. Ovisno o jačini i kvaliteti eteričnog ulja, možda ćete morati ponoviti ovaj postupak nakon nekoliko dana.

Mljeveni češnjak

Budući da smrdibube odbija miris češnjaka, njihovo sjeckanje i postavljanje na ključne ulazne točke i prozore učinkovit je način za njihovo odvraćanje.

Kombinacija ljuski luka

Pomiješajte 20 grama ljuske luka s 1 litrom vruće vode i ostavite da stoji 5 dana. Nakon što to razdoblje prođe, procijedite smjesu i dobivenu tekućinu upotrijebite za njegu vaših biljaka. Ako dođe do porasta aktivnosti smrdibuba, svakodnevno prskajte zahvaćene biljke, do tri puta dnevno, tijekom 5 dana.

Mješavina ljute paprike

Da biste napravili ovu smjesu, počnite nasjeckati 100 g čili papričica. Zatim u nasjeckane paprike dodati 1 litru vode i kuhati na laganoj vatri sat vremena u poklopljenoj posudi.
Prokuhanu tekućinu ostavite da odstoji 2 dana, zatim je procijedite. Za upotrebu uzeti 100 ml procijeđene tekućine i razrijediti je sa 10 litara vode.

Mješavina sjemena gorušice

Zdrobite sjemenke gorušice dok ne postanu fini prah. Zatim pomiješajte 0,5 kg gorušice u prahu s 0,5 litara vruće vode, temeljito promiješajte prije nego što ostavite da se ohladi.

Nakon što se ohladi, procijedite smjesu i dodajte 9,5 litara vode, tako da dobijete ukupno 10 litara tekućine za prskanje oboljelih biljaka.

BONUS:

Kosa raste kao luda i PRESTAJE da opada: ŽIVA VODA za kosu, efekat će vas oduševiti!

Doživite nevjerojatan rast kose i značajno smanjenje opadanja: ŽIVA VODA za kosu će vas oduševiti rezultatima!

Ako tražite prekrasnu kosu, ali ste nezadovoljni njezinim trenutnim stanjem, razmislite o isprobavanju ovog kućnog lijeka.
Ova jedna biljka je sve što vam je potrebno, a rezultati će vas divno oduševiti.

Uskoro ćete vidjeti primjetnu promjenu jer će za samo nekoliko dana početi izbijati punija i zadivljujuća kosa.

U roku od nekoliko dana od korištenja, mogli biste primijetiti pojavu novih dlačica.
Ovaj tretman ne ostavlja kosu niti masnom niti suhom.

Recept zahtijeva:

Pet šalica vode
Pet stabljika ružmarina

Postupak pripreme:

Dodajte vodu u lonac i ostavite da prokuha.
Uronite grančice ružmarina u posudu s vodom kako biste ih temeljito očistili.
Nakon što voda zavrije, dodajte grančice u lonac i stavite poklopac na vrh.

Hranu pripremamo u trajanju od 15 minuta.
Nakon 15 minuta isključite štednjak i ostavite sa strane.
Nakon što prokuhate ružmarin, primijetit ćete promjenu boje vode.

Ostavite smjesu da se ohladi na sobnu temperaturu.
Zatim premjestite otopinu u bocu s bocom s raspršivačem, filtrirajte je kroz sito i usmjerite pomoću lijevka.

Može se čuvati na sobnoj temperaturi, ali izbjegavajte izlaganje boce s uvarkom izravnoj sunčevoj svjetlosti.
Koristite ga na kosi i ujutro i navečer.

Nakon nanošenja mješavine kosa će biti mokra, pa je ujutro dobro poprskajte kako biste imali dovoljno vremena da se osuši prije nego krenete na posao.
Možete očekivati ​​da ćete primijetiti opipljive rezultate unutar samo mjesec dana.

Ružmarin je jedna od moćnih biljaka za koje se zna da se bore protiv gubitka kose i potiču rast kose.
Ova mješavina ružmarina pomaže zaustaviti pojavu sijede kose.

Related Posts

PAZITE SE OVA 3 HOROSKOPSKA ZNAKA! Ako im stanete na žulj, spremiće vam opaku osvetu

Ako iznevjerite njihovo povjerenje, spremiće vam osvetu, tako da ne igrajte se Ova 3 znaka baš znaju da se osvete. Prvi na listi je, naravno, Škorpija. 1. Škorpija Trudite se…

Read more

Ovaj TRIK će vam pomoći da TRAJNO otjerate smrdibube iz vaše kuće: Slijedite OVU proceduru

Ova taktika bi ih mogla uplašiti, omogućujući vam da konačno dobijete malo mira od njihove prisutnosti. Iako izazivači problema ne predstavljaju stvarnu prijetnju, svakako mogu biti prilično dosadni. Online platforma…

Read more

ZABORAVITE SODU BIKARBONU I SIRĆE: Jedna namirnica koju već imate u kući čini da kamenac nestane duplo brže, TOPI ČAK I RĐU

Limunada, uobičajeni sastojak koji mnoge domaćice koriste za izradu sokova, posebno je učinkovita za uklanjanje kamenca i hrđe. Uobičajeno je da se ostaci zaglave na dnu štednjaka, što otežava čišćenje…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *