Lekvar tvrdi da je ovo najzdravija riba iz konzerve: Jedite je bar 2 puta nedeljno i zaboravićete na bolesti

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

„Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

Related Posts

Naučno dokazano: Ovaj tretman može ublažiti bol koji uzrokuje išijas, rezultati su neverovatni

Razlike između grupa postale su očigledne u drugoj nedelji… Novo istraživanje koje je upoređivalo akupunkturu s placebo terapijom sugeriše da akupunktura može pomoći u ublažavanju bolova kod išijasa. Akupunktura ublažava…

Read more

Imate visok pritisak: Nemojte za doručak da jedete ove namirnice, ni za živu glavu

So nije jedini prehrambeni faktor koji doprinosi visokom krvnom pritisku. Stručnjaci iz Health Matcha izdvojili su četiri popularne opcije za doručak koje bi pojedinci s visokim krvnim pritiskom morali da…

Read more

Problemi sa zubom doveli do fatalnih posledica u Sarajevu: Doktor Marković upozorio na potencijalno opasne simptome

Ako se pravilo ne prostupa, možda doći do ozbiljnih komplikacija. Vest o smrti šesnaestogodišnje devojke iz Sarajeva nakon lečenja zuba u privatnoj ordinaciji šokirala je ceo region. Postavlja se pitanje…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *