Čudotvorna voda sa izvora Svete Petke: Drvoseči zarasle rane preko noći, izlečila se poznata glumica, a mnogi parovi dobili decu

Dva čudotvorna izvora Svete Petke nalaze se u blizini Topole

U Srbiji postoji nekoliko izvora koji su posvećeni velikoj svetiteljki Svetoj Petki, a dva su u okolini Topole.

Za prvi koji je sakriven duboko u šumi veruje se da je čudotvoran od onog trenutka kada se jedan drvoseča povredio u obližnjoj šumi, nakon čega je rane oprao vodom sa izvora, a one su, iako izrazito duboke, preko noći zarasle.

– Poznato je da je Sveta Petka zaštitnica žena, a prema pričama ljudi iz ovog kraja, upravo je jedna poznata srpska glumica dolazila u selo Vinča, tu se molila, kupala vodom sa izvora i izlečila se. Meštani nisu mogli da dozvole da ovo mesto propada, pa su se okupili i izvor sopstvenim snagama uredili. Veruju da, ako je voda pomogla njihovim komšijama, može da pomogne i drugima – ispričao je svojevremeno za RINU meštanin Zoran Kostić.

Pored ovog izvora, na putu Topola – Kragujevac, na potezu Svetinja, takođe se nalazi izvor vode koji je posvećen ovoj svetiteljki. Sveštenik Dejan Petrović iz Desimirovca pripoveda da je veliki broj bračnih parova dolazio na izvor.

– Mnogi bračni parovi dolazili su na ovo mesto u potrazi za Božjim blagoslovom, jer godinama nisu mogli da se ostvare kao roditelji. Posle čitanja molitve na izvoru i korišćenja ove svete vode, Bog ih je darivao detetom – tvrdi sveštenik Dejan Petrović.

– Od 11 mladih parova koji su dolazili na izvor, čak njih sedam je dobilo dete naredne godine, uz veru u Boga, molitvu, i lekovitu vodu. Devojčica iz okoline Aranđelovca nije govorila od rođenja, a posle upotrebe ove vode je progovorila.

Sveštenih Petrović naglašava da je voda lekovita i da može da pomogne jedino kada je vera jaka i kada se moli. Jer, ko u čuda veruje, taj čuda i stvara.

Related Posts

Samo 1 krompir čini da eksplodira sa toliko cvijeća, jednostavno, jeftino i VRLO BRZO

U današnjem videu ću vam pokazati koje je to organsko đubrivo dobro za cvjetanje vašeg Spatifiluma. Umorni ste od korištenja skupih gnojiva, ali ne postižete dobre rezultate. Ne brinite. U…

Read more

ALJKAVI SU DO BOLA I NIJE IH BRIGA: Ovo su 3 najneurednija horoskopska znaka – ŽIVE KAO U KOKOŠINJCU

Astrolozi su otkrili da se u zvezdama krije crna lista pravih neurednjakovića. U nastavku teksta pogledajte koja se 3 horoskopska znaka nalaze na ovoj listi. Škorpija Škorpije savršeno boli briga…

Read more

Koliko soli ide u kiseli kupus? Evo kako da izračunate tačnu količinu

Počinje sezona u kojoj se priprema kiseli kupus omiljena zimska salata za mnoge u Bosni i Hercegovini. Teško je zamisliti zimsku trpezu bez kiselog kupusa, ali mnogim domaćicama kupus često…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *